Lelievita

Home  |  Toevoegen aan Favorieten | Sitemap | Links

In de coaching wordt door Lelievita direct de diepte ingegaan.

Coaching Persoonlijk Leiderschap

 

Heb je een luisterend oor nodig voor de problemen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt? Wil je leren hoe je om kunt gaan met angsten, stress, gebrek aan energie, onzekerheid, communicatieproblemen, overgevoeligheid of fysieke klachten? Of wil je verder groeien in je loopbaan en heb je iemand nodig die je daarin begeleidt?

Coaching Persoonlijk Leiderschap van Lelievita leert je hoe je weer stevig in het leven staat. De gesprekken zijn bedoeld voor wie bereid is te werken aan zichzelf. Voor mensen die toe zijn aan een stap in hun loopbaan of persoonlijke situatie, die meer in hun kracht willen gaan staan, beter in balans willen komen en uit oude, belemmerende patronen willen stappen.

De coaching gesprekken kunnen je handvatten bieden om uit een impasse te stappen en als het ware zelf het stuur van je leven weer ter hand te nemen. Ook bij fysieke klachten, veel stress, weinig energie, burn out, last van faalangst of onzekerheid, of bij overgevoeligheid voor uitstraling van anderen, negativiteit of een slechte sfeer, kunnen de coaching gesprekken je verder helpen. Je zult hierdoor meer het leven kunnen leiden dat echt bij jou past. Je voelt je meer in balans en je resultaten worden beter.

 

Verantwoordelijkheid nemen

We hebben meer mogelijkheden dan we vaak denken om onze innerlijke kracht tot uiting te brengen. Je zult potentieel op dit gebied gaan ontdekken en verder kunnen gaan uitbouwen. Door het leiderschap over je eigen leven te vergroten kom je als mens beter in balans. Hier kun je zowel privé als in je werk, in wat voor functie dan ook, veel baat bij hebben.
Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en de keuzes die je in je leven maakt. En je leert herkennen waar je in ineffectieve strategieën terecht komt, waarbij de verantwoordelijkheid buiten jezelf wordt gelegd. Er zullen manieren worden aangereikt om meer zicht te krijgen op wat je werkelijk wilt en om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Onbewuste processen worden bewust gemaakt. Er wordt gewerkt aan het transformeren van belemmerende conditioneringen en overtuigingen.


Hoe?


In de coaching worden verschillende werkvormen toegepast. De basis wordt gevormd door gesprekken, die gericht zijn op het helder krijgen van de vraag en op het leren om op anders naar de situatie te kijken. Je werkt dan steeds meer vanuit je eigen mogelijkheden en  verantwoordelijkheid en steeds minder vanuit het gevoel dat je slachtoffer bent van je omstandigheden of dat je moet knokken om dingen te veranderen. Naast de gesprekken kan er gebruik gemaakt worden van een aantal aanvullende technieken. Hieronder vallen bijvoorbeeld meditatie- en mindfulness-technieken zoals het geconcentreerd leren richten van de aandacht, het waarnemen van signalen van het lichaam en het toepassen van ademhalingstechnieken. Ook kan gewerkt worden met intuïtieve begeleiding, met visualisaties, met oefeningen om beperkende overtuigingen te transformeren en met ondersteunende fysieke oefeningen.
Uiteraard wordt met de inhoud van de gesprekken vertrouwelijk omgegaan.


NOBCO Ethische Gedragscode

Lelievita onderschrijft de Ethische Gedragscode voor beroepscoaches van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Voor de complete tekst van de code, klik hier


Waar?


De coaching gesprekken vinden normaal gesproken plaats bij Lelievita in Leidschendam, maar in sommige gevallen is ook coaching op de werkvloer mogelijk. Ook kan een ruimte in het Coachhuis in Den Haag worden gehuurd (Raamweg 4 of Bezuidenhoutseweg 174A). In principe kan een eerste gesprek binnen twee weken na telefonische aanvraag bij Lelievita plaatsvinden.
locatie:            
Kooiland 36
2264 MP Leidschendam
070-3276697


Kosten en afspraak maken


Bij het bepalen van de kosten wordt rekening gehouden met de draagkracht van de klant. Voor particulieren wordt een lager tarief gerekend dan voor medewerkers van organisaties en ook binnen die categorieën wordt er gedifferentieerd naar draagkracht. 
Voor opgave van de kosten kan telefonisch (070-3276697) of  per e-mail contact opgenomen worden met Harriet Marseille van Lelievita.
Desgewenst kan gestart worden met een intakegesprek, op basis waarvan door Lelievita een inschatting van de duur van het traject en de kosten kan worden gemaakt en een offerte kan worden opgesteld. 
Na een intakegesprek, waarin wordt vastgesteld wat de aandachtsgebieden zijn waaraan gewerkt zal worden, vindt een aantal coaching gesprekken plaats. De gesprekken duren in de meeste gevallen 1 uur (korter of langer is ook mogelijk) en vinden plaats met een tussenperiode van bij voorkeur 1 à 2 weken


Een ervaring

Email van een van de coaching-klanten van Lelievita:

Hallo Harriet,

Het is alweer enige tijd geleden dat ik coaching bij je heb mogen volgen om dichter bij mezelf te leren komen. Ik heb het gevoel dat de coaching die ik van jou heb gehad me in een hele korte tijd dichter bij mezelf heeft gebracht dan een heel aantal therapieën van psychologen en misschien een heel aantal jaren bij elkaar waar ik normaal gesproken waarschijnlijk doorheen had gemoeten om net zo dicht bij mezelf te komen. (…)
Het is voor mij erg belangrijk om te blijven werken aan mezelf en me bewust te blijven. Meditatie, sport en voeding helpen me daarbij. Het leven op deze aardbol is erg kort en mede daarom is het erg belangrijk om bij mezelf te blijven en niet te verdwalen in een negatieve wervelwind die je meeneemt en de grond onder je vandaan haalt.
Vreemde ervaring in de afgelopen periode is wel geweest dat zowel tijdens het sporten als tijdens volledige rust, voor het slapen gaan bijvoorbeeld, mijn hartslag soms volledig ontregeld was. Vanuit de diepe rust tijdens de coaching periode naar de soms weer "stroomversnelling" achtige tijd, was blijkbaar voor mijn hart aanleiding om zijn ritme volledig kwijt te raken. Bijna vreemd dat je lichaam ook direct reageert als je weer afdwaalt. Ik bemerk dus dat het voor mij van belang is dat ik blijf werken aan mezelf en blijf mediteren en dergelijke, wat overigens soms best moeilijk is.
Tot verbazing van mijn internist is de leverwaarde welke bij mij gevaarlijk hoog bleek weer volledig gedaald naar een gezond niveau. (…) Ze was dan ook positief enthousiast over de genoten coaching bij jou en zal de ervaring die ik heb gehad, onder andere op het gebied van meditatie en dergelijke,  ook zeker bij sommige van haar patiënten aanraden die met psychologen niet echt verder komen. Vrijwel alle lichamelijke klachten welke ik had zijn weg en ik heb echt het gevoel een hele grote stap te hebben gemaakt in mijn leven.
Ik wil je daarom bedanken voor hetgeen je tot nu toe voor mij hebt kunnen betekenen, en succes wensen bij al die mensen die je eventueel nog meer gaat helpen. Meditatie is voor mij persoonlijk het grootste sleutelwoord geweest maar het anders leren aankijken tegen alles wat er op mijn pad komt is ook een van de sleutels om te blijven bij mijn innerlijke zelf.

Bedankt voor alles.

Terug naar boven

 
 

© Lelievita
Webdesign Vincent van Straalen