Lelievita

Home  |  Toevoegen aan Favorieten | Sitemap | Links

langs de regenboog

Boek 'Langs de regenboog, van angst naar vertrouwen'
 

Langs de regenboog, van angst naar vertrouwen, is geschreven door Harriet Marseille. Het boek heeft 194 bladzijden en is verschenen bij Lelievita, onder ISBN 978-90-812485-1-8. Het boek is te bestellen bij Lelievita. De prijs bedraagt 14,90 euro.

BESTELLEN? Maak dan 14,90 euro (of een veelvoud hiervan) over op bankrekening 254464335 t.n.v. Lelievita, onder vermelding van je naam en adres. Vooralsnog worden geen verzendkosten binnen Nederland doorberekend. Het boek zal dan z.s.m. worden toegestuurd.

Wil je de kaft en de achterflap zien, klik dan hier

Wil je het voorwoord en een drietal losse voorbeeldpagina's lezen, klik dan hier

 

Harriet in de media over het verhaal van 'Langs de regenboog':

Bekijk hier de televisie uitzending van RTL 5 van woensdag 5 maart 2014 (Noodoproep 112). De eerste 10 minuten gaan over de geweldservaring die Harriet meemaakte op haar twintigste.

Beluister hier de radio uitzending van donderdag 6 maart 2014 (in 'Twee Dingen' van omroep MAX): dit interview gaat met name in op de verwerking van seksueel geweld.

Langs de regenboog is een boek over angst en over vertrouwen. Het is een autobiografisch verhaal dat begint met een gewelddadige aanranding en alle gevolgen die dat had voor een jonge studente. Zij verloor door dit ernstige seksueel geweld in eerste instantie haar vertrouwen in onbekende mannen. Ook ging zij, tegen haar aard in, allochtone mannen gevoelsmatig discrimineren. Ze raakte  steeds weer in angstige situaties verzeild. Situaties die veel vrouwen zullen herkennen, ook wanneer ze niet persoonlijk in aanraking zijn geweest met geweld. Naarmate de tijd verstreek werd het steeds moeilijker om er met anderen over te kunnen praten, terwijl het trauma dagelijks voelbaar was. De angst en het wantrouwen bleven groot. Daarom koos ze op een gegeven moment voor een strategie om zoveel mogelijk angstige situaties te vermijden, ondanks de beperkingen die dit met zich meebracht in haar vrijheid en in de mogelijkheden om van de natuur te kunnen genieten.

In het tweede deel komt de schrijfster in aanraking met haar intuïtieve kant en ze verdiept zich steeds meer in spiritualiteit. Hierin blijken antwoorden besloten te liggen die ze vanuit haar rationele gedachtegoed nooit had kunnen vinden. Ze leert de universele principes van de ‘Wet van de Aantrekking’ kennen: je omstandigheden weerspiegelen je gedachten, je gevoelens en je overtuigingen. Daardoor begrijpt ze steeds beter waarom de dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Je creëert in je leven wat je uitstraalt. Dus als je bang bent, trek je angstige situaties naar je toe. Maar als je weer durft te vertrouwen op de goedheid van de mensen om je heen, wordt je wereld ook daadwerkelijk veiliger. Hoewel er nog altijd mensen rondlopen die niet te vertrouwen zijn, hoef je ze niet tegen te komen. Ze gaat zichzelf oefenen in het luisteren naar het stemmetje van haar intuïtie, dat haar als het nodig is kan waarschuwen voor gevaar. Daarvoor is het belangrijk om het stemmetje van angst los te laten. Zo gaat haar zoektocht naar een dieper vertrouwen in de stroom van het leven, in een natuurlijke flow van plezier, ontspanning en geluk, steeds verder.

Langs de regenboog is een boek voorbij het slachtoffer-denken. Alles is met alles verbonden, toeval bestaat niet. Hoewel we ons leven niet voor de volle 100% in de hand hebben, kunnen we wel leren steeds meer verantwoordelijkheid te nemen voor wat ons overkomt. Het boek geeft een prachtige illustratie van de principes over het creëren van je eigen werkelijkheid. De stappen die nodig zijn om uit diep gewortelde overtuigingen te komen die veroorzaakt zijn door trauma’s, worden helder beschreven. Niet de maakbaarheid van het leven staat in dit boek voorop, maar meer het kunnen genieten van het moment van het nu, hoe dat zich ook voordoet. De schrijfster, Harriet Marseille, is aurahealer en docente intuïtieve ontwikkeling. Met dit manuscript heeft ze een verdere stap gezet in haar passie om mensen te inspireren de verantwoordelijkheid voor hun leven op zich te nemen en meer het leven te gaan leiden dat past bij hun essentie. We hebben allemaal onze eigen weg te gaan om onze beperkingen te overwinnen. Langs de regenboog geeft veel aanknopingspunten en inspiratie voor ieders individuele weg.  

Tijn Touber (schrijver, redacteur, muzikant en meditatiedocent), schrijft in zijn voorwoord over dit manuscript:
Langs de regenboog laat een weg zien uit de pijn. Het is een persoonlijke weg, zoals elke weg dat is, maar met een universeel karakter. De archetypische stappen van heling worden prachtig beschreven en zullen herkenbaar zijn voor eenieder die heeft geworsteld, of nog worstelt met traumatische ervaringen.
Het prettige van de reis die Marseille beschrijft, is dat zij worstelt en boven komt. Dat geeft de lezer niet alleen hoop, maar ook inzicht in de weg en gereedschap om mee aan de slag te gaan. Dat is het geschenk van Langs de regenboog.

 

RECENSIE NBD/BIBLION

Langs de regenboog: van angst naar vertrouwen/ Harriet Marseille

Egodocument van de auteur (1961), die als twintigjarige werd aangerand. In het eerste deel van deze boeiende roman worden dit geweld, de angst die dit opriep en het er heel geleidelijk mee leren omgaan goed beschreven. Vooral de rol van familie en vrienden wordt duidelijk. Het tweede gedeelte “Groei naar vertrouwen”  is een natuurlijke voortzetting van deze verwerking. De schrijfster maakt kennis met verschillende soorten therapie, zoals aura-healing, Light Body en de Helende Reis van Brandon Bays, en leert op haar intuïtie te vertrouwen. Ze zegt haar baan op het terrein van het milieubeleid op en ontwikkelt zich – vanuit slachtofferrol- naar coach en cursusleidster voor persoonlijke ontwikkeling. Deze verworven vrijheid wordt rijk geïllustreerd en is hierdoor voor belangstellenden goed te volgen. Innemend is ook de twijfel en zelfkritiek. Informatie wordt verder gegeven op haar website www.lelievita.nl. Paperback, eenvoudige vormgeving, normale druk. M. Willard.

 

REACTIES

Een greep uit de vele lovende reacties die de schrijfster ontving van de mensen die haar boek lazen:
 
(1)
Je vliegt door de bladzijden. Je schrijfstijl is goed. Ik vind het bewonderenswaardig dat je je geslaagde zoektocht naar meer vertrouwen met andere mensen wilt delen. Ik hoop van harte dat veel mensen iets hebben aan je ervaringen.

(2)
Ik vond het een boeiend en overtuigend verhaal; verhelderend over wat het gebeurde met jou heeft gedaan en de ontwikkeling die je daarin hebt doorgemaakt. Je hebt het goed op papier gezet – het is een verhaal geworden met een duidelijke lijn en structuur.
Ik vind het knap dat je duidelijke keuzes maakt, veel dingen laat je weg (ook een kunst) maar tegelijkertijd haal je juist andere dingen naar voren – al die wandelingen en tochten waar je in je eentje was – al dan niet uit eigen keuze - en geconfronteerd werd met onbekende mannen. De herhaling die daarin zit – maar toch steeds net weer anders - vind ik sterk en overtuigend.
En het thema staat er ook: het is zeker geen (plat) slachtofferverhaal geworden. En je oog voor de natuur: ook heel mooi erin verwerkt.
Ik vind dat je er goed in geslaagd bent om voldoende afstand (en analyse) in te bouwen: het blijft natuurlijk een onderwerp dat sterk raakt aan intimiteit, en daar schrijf je ook over, maar je weet dat goed te doseren, het slaat niet te ver door. Ook het spirituele deel vond ik boeiend en informatief.

(3)
Het is vlot geschreven en daarmee goed leesbaar. Ik heb er veel van opgestoken. Over jou, maar ook over een spirituele levensweg in het algemeen. Ik vond het tweede deel heel mooi. De manier waarop je Chakra’s beschrijft heeft me ertoe aangespoord om daar zelf intuïtief mee te experimenteren, en het verrassende is dat het werkt, of op z’n minst lijkt te werken. Mensen “open” aankijken geeft gauw een reactie van “Wat kijk je nou?”. Ook met vrijen werkt het. Zeker iets om verder over te lezen.

(4)
Wat een prachtig boek heb je geschreven! Het bijzondere is dat, hoewel mijn pad heel anders is, ik me er toch in herken. Net als bij een goede film, waarin het lijkt of je er zelf in meespeelt. Het lijkt me ook een heel goed boek om te verfilmen.
Ik vind het heel knap van je om met zulke heldere taal een verhaal te schrijven dat zo diepgaand is. Een paar dingen die je schrijft zijn me bijgebleven omdat ik ze heel ontroerend of heel mooi vind: het stukje over de vriendin die je lijf gaat masseren terwijl je in de kreukels ligt, het stukje over wat verlichting is, het prachtig geschreven stuk over de wandeling op Texel, je moed en vertrouwen om op allerlei plekken te komen en te genieten, de warmte van je vrienden.

(5)
Ik heb je boek achter elkaar uitgelezen.
Heel fascinerend, vlot geschreven; makkelijk te lezen.
Ik hoop dat je er veel van verkoopt.


(6)
Via een vriendin heb ik afgelopen zaterdag, toen ik een dagje in Leidschendam was, je prachtige boek gehad. Zaterdag avond , voor dat ik ging slapen , heb ik er een stukje uit gelezen , en vervolgens zondagmiddag , toen ik weer terug ging naar huis, heb ik na het eten je boek in 1 adem uitgelezen......
Mijn complimenten, aller eerst vind ik dat jouw schrijfstijl makkelijk en prettig leest. En nog belangrijker vind ik hoe jij op een prettige manier de lezer een boodschap mee geeft in je boek. Ik herken veel aspecten vanuit je boek , de zoektocht van een mens, de angsten die je jezelf of je omgeving laat opleggen en uiteindelijk je eigen levenskracht om keuzes en wegen in je eigen leven uit te durven zetten. Ook heel herkenbaar is een periode om (onbewust) in de slachtoffer rol te gaan zitten.
N.a.v. je boek is mij wel heel duidelijk geworden dat toen ik durfde "los te laten" en de dingen te accepteren zoals ze nu eenmaal zijn, er hele mooie dingen gebeurden in mijn leven. Ik voelde dat ik niet meer tegen de stroom in hoefde te gaan, maar zelf met de stroom mee kon gaan. Heftig en erg mooi is deze ervaring, waardoor ik mijzelf alleen maar voel groeien, door vertrouwen te hebben in mij zelf en gelukkig te zijn met mijzelf.

(7)
(reactie op www.bol.com):
Beoordeling: 5 sterren
Meeslepend verhaal, geeft veel stof tot nadenken.
Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Het is een meeslepend verhaal. Het gaat over een geweldadige aanranding die de auteur heeft meegemaakt, maar vooral ook hoe ze dit (meer dan) verwerkt heeft. Boeiend en leerzaam bovendien.

(8)
Ik heb je boek gelezen en ga het inderdaad gebruiken/geven aan een paar van mijn coachklanten. Wat ik heel mooi vond is je congruente aangeven bij de Wet van de Aantrekking dat het niet over 'schuld' gaat. Dat je precies het punt mist als je zo 'kijkt'. Dit is zo'n moeilijk thema en jij geeft deze discussie een prachtige 'swung'.

 

Terug naar boven

 
 

© Lelievita
Webdesign Vincent van Straalen